Gå til innholdet

  Som hovedsponsor til bryter-helten Stig-André Berge var det en følelsesladd søndag i bryterarenaen da vi satt ringside med kryssede fingre. Vi jublet og håpet, jublet igjen og gråt en skvett, før vi til slutt jubelet så gledestårene spratt sammen med champagnen. Det å feire en så fortjent bronsemedalje med hovedpersonen selv, to dager til ende, var mer enn vi hadde våget håpe på. Når da Stig-André takker oss og donerer brytertrøya si til Vali, begynner vi å forstå rekkevidden av den innsats som ligger bak en slik OL-medalje. Vi er ydmyke og stolte.

  For snart 6 år siden gjorde nemlig Valis eiere et valg om å støtte en nokså ukjent norsk bryter. I 2012 reiste de ansatte over til London for å heie Stig-André frem i hans andre OL. Det ble kun én kamp. Like etter var det klart - han satser 4 år til - og Vali gjør det samme og bestemmer at vi skal bli med til Rio i 2016.

  Endelig er dagen her. 17 reiseklare Valiere krysser dammen med sommerfugler i magen. Ingen vet hva som venter. OL i Rio - bare å si det er nok til å slå pusten ut av de fleste.

  Det vi får oppleve overgår alle forventninger og fantasier. Som dugg for solen er alle bekymringer om væpnet ran, zika-virus og OL-kaos forsvunnet, og erstattet med store smil, beundring og forelskelse. For ja, vi forelsket oss i Brasil. For et land, for en by, for et arrangement, for et folk! Tusen takk - YOU DID IT.

   

   

   

  Vi er superstolte av miljøet vårt og alle de dyktige konsulentene. Tross 30 % vekst det siste året, har vi klart å holde på det unike som gjør Vali til et særdeles godt sted å jobbe.
  #NorgesBesteArbeidsplasser #GPTW2017

  Vi har fulgt han ringside både i London og i Rio. OL-bronsen i Brasil i sommer var en stor opplevelse og ingen valier kommer til å glemme denne varme augustdagen.

  Team Berge skriver på sine sider: "Vali AS er med oss videre på veien mot Tokyo OL 2020! Vi i Team Berge er utrolig stolte av å ha Vali med som sponsor i 2017!"

  Vi gleder oss til fortsettelsen og heier på Stig daglig når vi titter bort på bryterdrakta han donerte oss etter OL i Rio.

  For tre uker siden hadde vi en hyggelig helg i vakre Piemonte. En stor takk til Inspiratour (http://inspiratour.no/) som tok oss med til et nydelig sted med et variert og morsomt program: Besøk på vingård, vinsmaking, skikkelig tøff mountainbike tur i fjellet, gåtur over flotte vinmarkeder, pastakurs, båttur, mini opera-workshop, gode middager og mer god drikke. Alt servert i sol og over 20 plussgrader, på flott slottshotell og i grønne omgivelser. Tror flere av oss gjerne kommer tilbake hit.

  Det var under en storslått middag og feiring i Paris i går kveld at dette ble offentliggjort. Da vi ikke var tilstede i Paris, benytter vi heller anledningen til å feire oss selv litt ekstra på sommerfesten neste uke.

  "Den viktigste årsaken til at vi er med i Great Place to Work er at vi gjennom den årlige undersøkelsen får klare og tydelige tilbakemeldinger på hva som må gjøres for å gjøre Vali til et enda bedre sted å jobbe. Selv om vi scorer høyt på undersøkelsen, vet vi at vi har mye ugjort og klare forbedringsområder som det må jobbes metodisk med i tiden som kommer.

  Den nest viktigste årsaken til at vi er med i undersøkelsen, er at vi får målt hvordan vi ligger an i forhold til andre bedrifter det er naturlig å sammenligne seg med.

  Med 3. plass i Norge og 16. plass i Europa i vår klasse blir jeg både stolt og glad. Vi har fortsatt mye å gå på og er glade for at det fortsatt er plasser over oss på rangeringen som vi kan erobre neste år", sier daglig leder Knut Albin Andersen.

  “Vali har høye ambisjoner og en ekte tro på at det er medarbeiderne, hver enkelt og teamet sammen, som er avgjørende for deres suksess. At de jobber systematisk og godt med tiltak og oppfølging viser også årets plassering. Alle, også de beste arbeidsplassene, har noe å jobbe med. På enkelte områder har det vært en liten tilbakegang i år, men vi er sikker på at en felles innsats og fokus fra alle, vil bringe Vali tilbake helt i toppsjiktet."

  Vi skal feire vår fine plassering med kake og bobler på kontoret til gangs:)

  En av de er Oslo City FC – Real Progresjon. Her ser vi et lagbilde fra forrige helgs kamp. Stå på gutter - Vali heier på dere!

  På programmet sto mountainbiking på elsykler - topp moderne sådanne. Vi la bak oss ca 1000 høydemetere og nøt den flotte utsikten. En guidet tur i nærområde på Segway sørget for at vi ble kjent i Kitzbühel, og juving sørget for at vi ble kjent med oss selv og egne grenser. Vi gleder oss til neste tur med denne flotte gjengen!

  Tema var DIPS Arena forberedelse, gjennomføring psykisk helsevern, gjennomføring somatikk og videre planer. Diakonhjemmet skal være et utstillingsvindu for innføring av Arena, og det er mange som ønsker å følge etter. Dips-prisen 2019 gikk til prosjektet på Diakonhjemmet og vi er stolte av våre kolleger som har gjort en kjempejobb. Nå tar en annen Valier, Kjersti Austnes, over videre oppgraderinger i dette spennende prosjektet

  Hva er en ekte Valier:

  • Personer som engasjerer seg i målet og veien dit
  • Personer som evner å være ydmyk, likevel profesjonell
  • Personer som alltid stiller forberedt og skaper tillit

  Hva er våre absolutte krav til deg faglig og erfaringsmessig?

  • At du har en relevant høyere utdannelse – minimum bachelor
  • At du har jobbet som konsulent noen år
  • At du har svært god norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne

  Hva annet vil vi vektlegge i vår vurdering?

  • Erfaring med e-helse
  • Erfaring fra store offentlig prosjekter
  • At du har en salgbar CV for våre kunder

  Hvilke roller er vi på jakt etter?

  • IT- Arkitekter (Løsnings-, virksomhets-, systemarkitekt)
  • Prosjektledere
  • Rådgivere

  Hva har Vali bidratt til de siste årene?

  • Åpning av sykehuset i Østfold. Vali bidro med virksomhetsarkitektur, integrasjonsleveranser, kartlegging av kliniske arbeidsprosesser og medisinsk teknisk utstyr.
  • Implementering av DIPS i OUS. Vali bidro med prosjektledere, test- og leveranseansvar.
  • Integrasjonsfabrikken i Sykehuspartner hadde mål om å skape effektiv samhandling mellom aktørene i behandlingskjeden, og legge til rette for en tryggere behandling for dagens og fremtidens pasienter. Vali hadde prosjektansvar og integrasjonsarkitekter, og drev prosjektet fra strategi til realisering.
  • Helsejournal på helsenorge.no. Vali bidro med målarkitektur og innføring av sikkerhetsarkitektur.
  • Innføring av DIPS Arena, Diakonhjemmet. Vali bidro med prosjektledelse og hadde ansvar for innføringen, tilretteleggelse av gode driftsrutiner og opplæring til sluttbrukere.
  • Velferdsteknologi for bo- og behandlingssenter i Bærum Kommune. Vali bidro med rådgivning og kartlegging for bruk av velferdsteknologi/byggeteknisk kravspesifikasjon.

  Ønsker du en meningsfull arbeidshverdag og å utgjøre en forskjell? - Dette er noe av det vi i dag er involvert i:

  • MTU ved nytt sykehus i Drammen. Vali bidrar med rådgivning og standardisering for bruk av medisinsk teknisk utstyr i forbindelse med planleggingen av nytt sykehus i Drammen.
  • Innføring av DIPS Arena ved Lovisenberg Sykehus
  • Innføring av IMATIS ved Diakonhjemmet
  • Legge til rette for GS1 standardisering i Helse Sør-Øst
  • Bistå planlegging og innføring av velfredsteknologi til flere nye regionale sykehus

  Hva mener Vali bør være fokus i Norge fremover:

  • Bedre samarbeid mellom privat og offentlig sektor for raskere tilgang til nye tjenester
  • Utnyttelse av teknologi for å gjøre helsehjelp lettere tilgjengelig
  • Standardisering av all teknologi og sentralisering av tjenester for økt samhandling og effektivitet
  • Tverrfaglig forskning innen digital utvikling for global forbedring av helseteknologi

  Om Vali:

  I Vali har vi en flat struktur og du vil få gode muligheter til å delta i firmaets utvikling og til å påvirke dine egne arbeidsoppgaver og prosjekter. Vi holder til i hyggelige lokaler midt i Oslo sentrum.

  Vi tilbyr spennende kunder og prosjekter, og har et dyktig fagmiljø med fokus på kompetansedeling og erfaringsutveksling. I tillegg er vi stolt av vårt gode sosiale miljø, og finner på mye moro sammen i både inn- og utland. Les mer om oss på https://karriere.vali.no/

  Bilde av ansatt

  Cecilie har en bachelorgrad i Helseledelse og helseøkonomi fra Universitetet i Oslo, og en mastergrad i Offentlig styring og ledelse. Denne bakgrunnen fra helse, ledelse, økonomi og teknologi har gitt henne en god forståelse for hvordan mennesker, helse og teknologi fungerer sammen. 

  Cecilie ser frem til å gå i gang med spennende oppdrag for Vali, og vi gleder oss til å bli godt kjent med henne.

  Vali har likevel sørget for en del trøst i perioden ved hjemkjøring av påskeegg, Morgenleveringer, Kajsas tapaslunsj, bobler mm. til alle ansatte. Nå gleder vi oss til lysere tider og fysiske samlinger.

  Vi ønsker alle ansatte, kunder og samarbeidspartnere en GOD PÅSKE!

  Stay Safe!

  Prosjektet startet opp februar 2020 og gjennom det siste året jobbet for å tilpasse Imatis til Diakonhjemmet sin pasientflyt. Prosjektleder Kjersti Austnes viser til at løsningen på tross av utfordringer som følge av Covid 19- situasjonen leverer prosjektet iht. plan. "Alle i prosjektet har måtte tenke nytt for å sikre god involvering av brukere. Vi lykkes på grunn av dyktige medarbeidere fra Diakonhjemmet sykehus og IMATIS", sier Austnes.

  Prosjektteamet til Diakonhjemmet sykehus består av Holly Ankjell, Bill Strand og Mona Andresen som er forvaltere. Det tekniske teamet er ledet av Thom M Berre (Agiles) og en god testleder og opplæringsansvarlig James William Coward (Vali) som i stor utstrekning har måtte tenke kreativt for å få involvert og gjennomført opplæring av ansatte med minimal fysisk kontakt.

  Løsningen IMATIS –bidrar til å digitalisere innsjekking og betalingsprosessen, og gir pasienten større frihet og mulighet til selv å være en ressurs i pasientforløpet gjennom bruk av selvbetjeningsløsninger.  Løsningen informerer pasienten slik at han/hun kjenner seg ivaretatt gjennom hele sitt forløp på sykehuset og møter til rett tid og rett sted, også når de har flere timer og tiltak på samme dag. Løsningen avlaster poliklinikken for repeterende oppgaver ved ankomstregistrering og fakturering.

  Kjersti Sletteng har satt flere hundre vaksiner

  I Vali har vi en daglig leder som også er sykepleier. Kjersti bor på Kampen og gjør nå en ekstra innsats for bydelen sin, Gamle Oslo, på fritiden. Her har hun satt flere hundre vaksiner og er spesielt imponert over positiviteten og takknemligheten til alle som kommer for å få vaksine. "Det er i Gamle Oslo alle de hyggelig menneskene bor", sier hun med glimt i øyet. "Dette er en ekstrajobb som gir energi tilbake".

  Her kan du følge vaksineringen i bydelene i Oslo: Smittetall og vaksinetall - Koronavirus - Oslo kommune

  Her kan du registrere at du ønsker vaksine: Helseboka. Hvis du har satt deg på liste for å bli oppringt på kort varsel, husk å ikke ha telefonen på lydløs. I Gamle Oslo ringer de nesten hver kveld for å få inn noen i siste liten. Det fører til minimalt med svinn – og at ingen doser blir kastet👍

   

  På sykehuset

  Lovisenberg Diakonale sykehus innførte DIPS Arena for hele sykehuset, nesten 2000 brukere, på under ett år. Dette har vært et klassisk innføringsprosjekt der oppstarten ble delt i tre. Det startet med en prøveoppskyting i november 2020 for et begrenset antall brukere i psykiatri. I februar 2021 utvidet man bruken av Arena til å inkludere all administrasjon, journalføring, behandlingsplan, prøvetaking mm fortsatt for psykiatri. I mai, rett etter tredje korona-bølge hadde lagt seg, startet somatikken ved sykehuset og med det ble sluttstrek satt for prosjektet.

  Vali har med disse to suksesshistoriene av innføringsprosjekter virkelig satt seg på kartet når det gjelder å håndtere store, komplekse innføringer med mange aktører.

  «Det har vært krevende, men morsomme prosjekter. Jeg har lært to private, ideelle sykehus godt å kjenne. Den største forskjellen til de regionale prosjektene er kanskje de korte beslutningslinjene og ledere som er tett på. Det er inspirerende å være med på å gjøre store endringer som har betydning for så mange brukere», sier vår prosjektleder Kjersti Sletteng.

  Tegning av sporing

  Gjennom innføring av nytt sterilsystem tas  GS1-standarden i bruk ved forsyning av kirurgiske instrumenter i OUS. Dette betyr at alle operasjonsstuer merkes med unike numre. Det samme gjør man med sterile instrumenter. Dermed har man til enhver tid oversikt over hvor operasjonsintrumentene befinner seg i logistikkprosessene, og tilrettelegger for å ha sporbarhet av kirurgiske instrumenter til pasient.

  For pasienten betyr det tryggere gjennomføring av operasjoner. For sykehuset betyr det en forenklet forvaltning gjennom bedre kontroll over sterilt engangsmateriell og forbruksvarer.

  Vali er veldig stolte av å ha fått muligheten til å bidra i dette viktige arbeidet for tryggere operasjoner i OUS. 

  Nye Oslo storbylegevakt

  Nye Oslo storbylegevakt vil være et døgnåpent tilbud til innbyggerne, hvor Oslo kommune står ansvarlig for allmennlegevakten, mens Oslo universitetssykehus (OUS) er ansvarlig for skadelegevakten. I tillegg etableres en rekke andre tilbud innen akutt psykiatri, sosialhjelp, overgrep, tannbehandling m.m., hvor pasientbehandlingen foregår i et tett samarbeid mellom OUS og Oslo kommune.

  Den daglige driften av Oslo storbylegevakt forutsetter dermed høy grad av IKT-støtte for en effektiv samhandling mellom virksomhetene.

  Vali har ansvaret for planlegging, koordinering og gjennomføring av IKT-leveranser knyttet til OUS sin drift i Oslo storbylegevakt. Dette innebærer koordinering av alle IKT-relaterte leveranser, inklusiv infrastruktur, IKT-utstyr, integrasjon med medisinskteknisk- og byggteknisk utstyr, samt tilrettelegging av administrative og kliniske fagsystemer med alle nødvendige integrasjoner for samhandlingen mellom virksomhetene. 

  Dette er et spennende og omfattende prosjekt, som vi er svært stolte av å få være med på!

   

  Mikroskop brukt i patologi

  I dette prosjektet ser man viktigheten av å ha lik konfigurasjon gjennomgående for alle foretakene. Dette vil blant annet forenkle forvaltningen av systemet. Et annet, viktig resultat er den døråpneren dette prosjektet har for ansatte på patologiavdelingene i regionen. Dette er en anledning til å bli kjent på tvers av foretak. Det er mye deling av erfaring, kunnskap, arbeidsprosesser osv, noe som er gull verdt i en travel hverdag. Det er flere foretak som allerede har tatt i bruk løsningen. Nå starter vi snart med de siste to foretakene; Vestre Viken og Sykehuset Innlandet. Dette prosjektet bereder også grunnen for et enda mer spennende prosjekt – nemlig innføring av digital patologi.

  Kjersti Sletteng har satt ca 2000 vaksiner

  Som tidligere sykepleier,  tenkte jeg at jeg kunne være til nytte selv om det var mer enn 20 år siden jeg sist jeg hadde praktisert. Nå – mer enn 2000 satte vaksiner senere, har jeg konkludert med at jeg har fått nyvunnet respekt for, og tro på menneskeheten (i hvert fall den gjengse nordmann).

  Påfallende mange har sprøyteskrekk – men de kommer for å ta vaksine.
  Tunge rusmisbrukere, bostedsløse og papirløse – kommer til oppsatt time (på minuttet) og får vaksinen sin.

  En eldre dame oppdaget at en eldre mann i oppgangen ikke hadde fått tilbud om vaksine. Hun ordnet opp for sin nabo, men ikke bare det. Hun inviterte mannen til middag, fulgte ham til vaksinesenteret, hjalp ham med klær og rullator og de dro sammen hjem i drosje etterpå. Jeg kommenterte at dette var et nydelig ektepar, og fikk da vite at de «bare» var naboer. 

  En ung mann hadde med seg kone og barn på facetime fra Somalia. De lurte på om de kunne få se på at mannen og pappaen fikk vaksine. De var så glade og stolte på hans vegne. 

  Vi spør alltid om man står på blodfortynnende medisiner. Mange svarer nei, men … og så kommer en hel rekke med andre ting man tar. Medisiner for angst og depresjon er det mange som står på. De har nesten ikke vært utenfor døra på mange år, men de kommer for å ta vaksine. Dette er en dugnad som jeg må være med på, er det mange som sier. 

  To unge jenter med tydelig selvskadings-problematikk kom. I det jeg skulle ta i armen har jenta så store spasmer at jeg er redd for å stikke vaksinen i fingeren min i stedet for i armen hennes – men hun kom og hun gjennomførte!

  En svært blek dame i 40-årene kom, hun var veldig redd for sprøyter. Vi snakket litt om det og hun forteller at hun har vært i to kriger og har minner fra barndommen der soldater kom med sprøyter for å ta ut organer på folk rundt henne. Tenk at hun kommer og gjennomfører vaksinering. Hun har lukkede øyne og ber mens jeg gjør meg ferdig. Tårene triller, men dette skal hun klare!

  Hver vakt jeg hadde, fikk jeg minst 20 tilbakemeldinger fra folk som takket for jobben jeg gjorde eller skrøt av effektiviteten vår. Med full jobb ved siden av, så har det vært lange og slitsomme dager, men du verden – jeg har fått mer enn jeg har gitt. Jeg har fått troa på mennesket og vår evne til å forstå at det er viktig og riktig med vaksine og at hver enkelt av oss tar det ansvaret som er nødvendig. Jeg er ikke overrasket hvis vi får mye over 90% vaksinedekning i landet vårt. Folka i bydel gamle Oslo har i hvert fall gjort sitt til at pandemien skal gå mot en slutt.

  Kjersti Sletteng
  Daglig leder i Vali AS

   

   

  Hege i front


  For å få til dette må informasjon om deg og meg kunne deles, på en trygg og effektiv måte. Målet er at nødvendige helseopplysninger skal følge pasienter gjennom hele pasientforløpet.
   
  Program digital samhandling
  Direktoratet for e-helse har fått i oppdrag å lede utviklingen av samhandlingsløsningene som skal sette alle aktørene i helse- og omsorgstjenesten i stand til å dele informasjon på tvers.
  Program digital samhandling ble etablert i starten av året. I tett samarbeid med helse- og omsorgssektoren videreutvikles løsninger for trygg og sikker informasjonsdeling, samtidig som det etableres en nasjonal tjeneste for laboratorie- og radiologisvar (NILAR). I tillegg gjennomføres det et forprosjekt for neste steg av digital samhandling for å vurdere hvilke nye tjenester som må utvikles for å nå målet om en helhetlig og koordinert helse- og omsorgstjeneste.
   
  Spennende digitaliseringsløft
  I dette arbeidet bidrar Vali med prosessledelse og virksomhetsarkitektur.
  Vi er stolte av å kunne være del av dette svært spennende digitaliseringsløftet som vil gi helsepersonell og innbyggere enklere tilgang til å lese og dele informasjon på en sikker og trygg måte.

   

  Valiansatte rundt en PC

  Digitalisering

  På folkemunne kan dette også kalles å sette strøm på papir. Det handler først og fremst om å gå fra noe analogt til noe digitalt. Det kan være at du kan gjøre oppgavene eller arbeidsprosessene dine på en datamaskin i stedet for å gjøre de manuelt. Et vanlig eksempel er når et skjema som tidligere ble fylt ut på penn med papir, blir gjort tilgjengelig på en datamaskin. Her har vi i Norge kommet ganske langt og de fleste virksomheter støtter dette i stor grad.

   

  Digital automasjon

  Automasjon skiller seg fra digitalisering ved at teknologi brukes for å gjøre flere oppgaver og arbeidsprosesser mer sammenhengende og strømlinjeformede med mindre grad av menneskelig inngripen. Fordelen er at de samme oppgavene et menneske tidligere gjorde, nå kan gjøres raskere og med mindre feilmargin. 

  Et eksempel kan være en automatisert godkjenningsprosess hvor en endelig godkjenning gis når alle parter har godkjent sin del i systemet og hvor man slipper å vente på at saksbehandler sjekker manuelt med alle parter.

   

  Digital transformasjon

  Ny teknologi åpner en helt ny verden og nye muligheter og det er ikke uten grunn at digital transformasjon er et av de mest brukte buzzword de siste årene. Digital transformasjon handler ikke bare om å gjøre ting raskere, men å gjøre det på helt nye måter. Eksisterende oppgaver og prosesser skrotes og virksomheten gjør en radikal retenkning på hvordan teknologi skal brukes og hvordan mennesker og prosesser endres for å oppnå organisasjonens mål. Digital transformasjon er mye mer enn bare IT.

  Vali har vært og er fortsatt sentrale i dette arbeidet, gjennom blant annet å løfte behov inn i byggeprosjektene. Vi var med på anskaffelse av sterilsystem på OUS hvor GS1, sporing og lokalisering var sentralt i anskaffelsen. Vi har flere konsulenter i prosjekt Entydig strekkoding i HSØ, samt er med på koordinering av alle aktiviteter tilknyttet Datafangst, sporing og lokalisering på OUS. Vi er også sentrale på dette området når nytt sykehus i Drammen nå skal bygges.

  Dette er gode eksempler på hvordan Vali har bygget spisskompetanse på bruk av GS1, sporing og lokalisering innen helse, og hvordan vi over tid har jobbet på tvers med ulike aktører for å adressere og levere på behov helseforetakene visste de hadde, men ikke nødvendigvis visste hvordan de skulle løse.

  Interessant at de i artikkelen også løfter frem hvordan dette blir en standard for alle nye sykehusbygg i regionen, og innføring av nytt sterilsystem (T-Doc) på OUS som eksempelet på hvordan dette skal tas i bruk i helseforetakene.  Vali kommer til å være med å bidra med vår spisskompetanse videre.

  Les hele artikkelen her.

  Vali AS


  Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

  Grensen 13
  0159 Oslo

  Telefon: 22 42 51 00
  E-post: post@vali.no

  Personvernerklæring