Gå til innholdet

  Som hovedsponsor til bryter-helten Stig-André Berge var det en følelsesladd søndag i bryterarenaen da vi satt ringside med kryssede fingre. Vi jublet og håpet, jublet igjen og gråt en skvett, før vi til slutt jubelet så gledestårene spratt sammen med champagnen. Det å feire en så fortjent bronsemedalje med hovedpersonen selv, to dager til ende, var mer enn vi hadde våget håpe på. Når da Stig-André takker oss og donerer brytertrøya si til Vali, begynner vi å forstå rekkevidden av den innsats som ligger bak en slik OL-medalje. Vi er ydmyke og stolte.

  For snart 6 år siden gjorde nemlig Valis eiere et valg om å støtte en nokså ukjent norsk bryter. I 2012 reiste de ansatte over til London for å heie Stig-André frem i hans andre OL. Det ble kun én kamp. Like etter var det klart - han satser 4 år til - og Vali gjør det samme og bestemmer at vi skal bli med til Rio i 2016.

  Endelig er dagen her. 17 reiseklare Valiere krysser dammen med sommerfugler i magen. Ingen vet hva som venter. OL i Rio - bare å si det er nok til å slå pusten ut av de fleste.

  Det vi får oppleve overgår alle forventninger og fantasier. Som dugg for solen er alle bekymringer om væpnet ran, zika-virus og OL-kaos forsvunnet, og erstattet med store smil, beundring og forelskelse. For ja, vi forelsket oss i Brasil. For et land, for en by, for et arrangement, for et folk! Tusen takk - YOU DID IT.

   

   

   

  Vi er superstolte av miljøet vårt og alle de dyktige konsulentene. Tross 30 % vekst det siste året, har vi klart å holde på det unike som gjør Vali til et særdeles godt sted å jobbe.
  #NorgesBesteArbeidsplasser #GPTW2017

  Vi har fulgt han ringside både i London og i Rio. OL-bronsen i Brasil i sommer var en stor opplevelse og ingen valier kommer til å glemme denne varme augustdagen.

  Team Berge skriver på sine sider: "Vali AS er med oss videre på veien mot Tokyo OL 2020! Vi i Team Berge er utrolig stolte av å ha Vali med som sponsor i 2017!"

  Vi gleder oss til fortsettelsen og heier på Stig daglig når vi titter bort på bryterdrakta han donerte oss etter OL i Rio.

  For tre uker siden hadde vi en hyggelig helg i vakre Piemonte. En stor takk til Inspiratour (http://inspiratour.no/) som tok oss med til et nydelig sted med et variert og morsomt program: Besøk på vingård, vinsmaking, skikkelig tøff mountainbike tur i fjellet, gåtur over flotte vinmarkeder, pastakurs, båttur, mini opera-workshop, gode middager og mer god drikke. Alt servert i sol og over 20 plussgrader, på flott slottshotell og i grønne omgivelser. Tror flere av oss gjerne kommer tilbake hit.

  Det var under en storslått middag og feiring i Paris i går kveld at dette ble offentliggjort. Da vi ikke var tilstede i Paris, benytter vi heller anledningen til å feire oss selv litt ekstra på sommerfesten neste uke.

  "Den viktigste årsaken til at vi er med i Great Place to Work er at vi gjennom den årlige undersøkelsen får klare og tydelige tilbakemeldinger på hva som må gjøres for å gjøre Vali til et enda bedre sted å jobbe. Selv om vi scorer høyt på undersøkelsen, vet vi at vi har mye ugjort og klare forbedringsområder som det må jobbes metodisk med i tiden som kommer.

  Den nest viktigste årsaken til at vi er med i undersøkelsen, er at vi får målt hvordan vi ligger an i forhold til andre bedrifter det er naturlig å sammenligne seg med.

  Med 3. plass i Norge og 16. plass i Europa i vår klasse blir jeg både stolt og glad. Vi har fortsatt mye å gå på og er glade for at det fortsatt er plasser over oss på rangeringen som vi kan erobre neste år", sier daglig leder Knut Albin Andersen.

  “Vali har høye ambisjoner og en ekte tro på at det er medarbeiderne, hver enkelt og teamet sammen, som er avgjørende for deres suksess. At de jobber systematisk og godt med tiltak og oppfølging viser også årets plassering. Alle, også de beste arbeidsplassene, har noe å jobbe med. På enkelte områder har det vært en liten tilbakegang i år, men vi er sikker på at en felles innsats og fokus fra alle, vil bringe Vali tilbake helt i toppsjiktet."

  Vi skal feire vår fine plassering med kake og bobler på kontoret til gangs:)

  En av de er Oslo City FC – Real Progresjon. Her ser vi et lagbilde fra forrige helgs kamp. Stå på gutter - Vali heier på dere!

  På programmet sto mountainbiking på elsykler - topp moderne sådanne. Vi la bak oss ca 1000 høydemetere og nøt den flotte utsikten. En guidet tur i nærområde på Segway sørget for at vi ble kjent i Kitzbühel, og juving sørget for at vi ble kjent med oss selv og egne grenser. Vi gleder oss til neste tur med denne flotte gjengen!

  Tema var DIPS Arena forberedelse, gjennomføring psykisk helsevern, gjennomføring somatikk og videre planer. Diakonhjemmet skal være et utstillingsvindu for innføring av Arena, og det er mange som ønsker å følge etter. Dips-prisen 2019 gikk til prosjektet på Diakonhjemmet og vi er stolte av våre kolleger som har gjort en kjempejobb. Nå tar en annen Valier, Kjersti Austnes, over videre oppgraderinger i dette spennende prosjektet

  Hva er en ekte Valier:

  • Personer som engasjerer seg i målet og veien dit
  • Personer som evner å være ydmyk, likevel profesjonell
  • Personer som alltid stiller forberedt og skaper tillit

  Hva er våre absolutte krav til deg faglig og erfaringsmessig?

  • At du har en relevant høyere utdannelse – minimum bachelor
  • At du har jobbet som konsulent noen år
  • At du har svært god norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne

  Hva annet vil vi vektlegge i vår vurdering?

  • Erfaring med e-helse
  • Erfaring fra store offentlig prosjekter
  • At du har en salgbar CV for våre kunder

  Hvilke roller er vi på jakt etter?

  • IT- Arkitekter (Løsnings-, virksomhets-, systemarkitekt)
  • Prosjektledere
  • Rådgivere

  Hva har Vali bidratt til de siste årene?

  • Åpning av sykehuset i Østfold. Vali bidro med virksomhetsarkitektur, integrasjonsleveranser, kartlegging av kliniske arbeidsprosesser og medisinsk teknisk utstyr.
  • Implementering av DIPS i OUS. Vali bidro med prosjektledere, test- og leveranseansvar.
  • Integrasjonsfabrikken i Sykehuspartner hadde mål om å skape effektiv samhandling mellom aktørene i behandlingskjeden, og legge til rette for en tryggere behandling for dagens og fremtidens pasienter. Vali hadde prosjektansvar og integrasjonsarkitekter, og drev prosjektet fra strategi til realisering.
  • Helsejournal på helsenorge.no. Vali bidro med målarkitektur og innføring av sikkerhetsarkitektur.
  • Innføring av DIPS Arena, Diakonhjemmet. Vali bidro med prosjektledelse og hadde ansvar for innføringen, tilretteleggelse av gode driftsrutiner og opplæring til sluttbrukere.
  • Velferdsteknologi for bo- og behandlingssenter i Bærum Kommune. Vali bidro med rådgivning og kartlegging for bruk av velferdsteknologi/byggeteknisk kravspesifikasjon.

  Ønsker du en meningsfull arbeidshverdag og å utgjøre en forskjell? - Dette er noe av det vi i dag er involvert i:

  • MTU ved nytt sykehus i Drammen. Vali bidrar med rådgivning og standardisering for bruk av medisinsk teknisk utstyr i forbindelse med planleggingen av nytt sykehus i Drammen.
  • Innføring av DIPS Arena ved Lovisenberg Sykehus
  • Innføring av IMATIS ved Diakonhjemmet
  • Legge til rette for GS1 standardisering i Helse Sør-Øst
  • Bistå planlegging og innføring av velfredsteknologi til flere nye regionale sykehus

  Hva mener Vali bør være fokus i Norge fremover:

  • Bedre samarbeid mellom privat og offentlig sektor for raskere tilgang til nye tjenester
  • Utnyttelse av teknologi for å gjøre helsehjelp lettere tilgjengelig
  • Standardisering av all teknologi og sentralisering av tjenester for økt samhandling og effektivitet
  • Tverrfaglig forskning innen digital utvikling for global forbedring av helseteknologi

  Om Vali:

  I Vali har vi en flat struktur og du vil få gode muligheter til å delta i firmaets utvikling og til å påvirke dine egne arbeidsoppgaver og prosjekter. Vi holder til i hyggelige lokaler midt i Oslo sentrum.

  Vi tilbyr spennende kunder og prosjekter, og har et dyktig fagmiljø med fokus på kompetansedeling og erfaringsutveksling. I tillegg er vi stolt av vårt gode sosiale miljø, og finner på mye moro sammen i både inn- og utland. Les mer om oss på https://karriere.vali.no/

  Vali har likevel sørget for en del trøst i perioden ved hjemkjøring av påskeegg, Morgenleveringer, Kajsas tapaslunsj, bobler mm. til alle ansatte. Nå gleder vi oss til lysere tider og fysiske samlinger.

  Vi ønsker alle ansatte, kunder og samarbeidspartnere en GOD PÅSKE!

  Stay Safe!

  Prosjektet startet opp februar 2020 og gjennom det siste året jobbet for å tilpasse Imatis til Diakonhjemmet sin pasientflyt. Prosjektleder Kjersti Austnes viser til at løsningen på tross av utfordringer som følge av Covid 19- situasjonen leverer prosjektet iht. plan. "Alle i prosjektet har måtte tenke nytt for å sikre god involvering av brukere. Vi lykkes på grunn av dyktige medarbeidere fra Diakonhjemmet sykehus og IMATIS", sier Austnes.

  Prosjektteamet til Diakonhjemmet sykehus består av Holly Ankjell, Bill Strand og Mona Andresen som er forvaltere. Det tekniske teamet er ledet av Thom M Berre (Agiles) og en god testleder og opplæringsansvarlig James William Coward (Vali) som i stor utstrekning har måtte tenke kreativt for å få involvert og gjennomført opplæring av ansatte med minimal fysisk kontakt.

  Løsningen IMATIS –bidrar til å digitalisere innsjekking og betalingsprosessen, og gir pasienten større frihet og mulighet til selv å være en ressurs i pasientforløpet gjennom bruk av selvbetjeningsløsninger.  Løsningen informerer pasienten slik at han/hun kjenner seg ivaretatt gjennom hele sitt forløp på sykehuset og møter til rett tid og rett sted, også når de har flere timer og tiltak på samme dag. Løsningen avlaster poliklinikken for repeterende oppgaver ved ankomstregistrering og fakturering.

  Kjersti Sletteng har satt flere hundre vaksiner

  I Vali har vi en daglig leder som også er sykepleier. Kjersti bor på Kampen og gjør nå en ekstra innsats for bydelen sin, Gamle Oslo, på fritiden. Her har hun satt flere hundre vaksiner og er spesielt imponert over positiviteten og takknemligheten til alle som kommer for å få vaksine. "Det er i Gamle Oslo alle de hyggelig menneskene bor", sier hun med glimt i øyet. "Dette er en ekstrajobb som gir energi tilbake".

  Her kan du følge vaksineringen i bydelene i Oslo: Smittetall og vaksinetall - Koronavirus - Oslo kommune

  Her kan du registrere at du ønsker vaksine: Helseboka. Hvis du har satt deg på liste for å bli oppringt på kort varsel, husk å ikke ha telefonen på lydløs. I Gamle Oslo ringer de nesten hver kveld for å få inn noen i siste liten. Det fører til minimalt med svinn – og at ingen doser blir kastet👍

   

  På sykehuset

  Lovisenberg Diakonale sykehus innførte DIPS Arena for hele sykehuset, nesten 2000 brukere, på under ett år. Dette har vært et klassisk innføringsprosjekt der oppstarten ble delt i tre. Det startet med en prøveoppskyting i november 2020 for et begrenset antall brukere i psykiatri. I februar 2021 utvidet man bruken av Arena til å inkludere all administrasjon, journalføring, behandlingsplan, prøvetaking mm fortsatt for psykiatri. I mai, rett etter tredje korona-bølge hadde lagt seg, startet somatikken ved sykehuset og med det ble sluttstrek satt for prosjektet.

  Vali har med disse to suksesshistoriene av innføringsprosjekter virkelig satt seg på kartet når det gjelder å håndtere store, komplekse innføringer med mange aktører.

  «Det har vært krevende, men morsomme prosjekter. Jeg har lært to private, ideelle sykehus godt å kjenne. Den største forskjellen til de regionale prosjektene er kanskje de korte beslutningslinjene og ledere som er tett på. Det er inspirerende å være med på å gjøre store endringer som har betydning for så mange brukere», sier vår prosjektleder Kjersti Sletteng.

  Tegning av sporing

  Gjennom innføring av nytt sterilsystem tas  GS1-standarden i bruk ved forsyning av kirurgiske instrumenter i OUS. Dette betyr at alle operasjonsstuer merkes med unike numre. Det samme gjør man med sterile instrumenter. Dermed har man til enhver tid oversikt over hvor operasjonsintrumentene befinner seg i logistikkprosessene, og tilrettelegger for å ha sporbarhet av kirurgiske instrumenter til pasient.

  For pasienten betyr det tryggere gjennomføring av operasjoner. For sykehuset betyr det en forenklet forvaltning gjennom bedre kontroll over sterilt engangsmateriell og forbruksvarer.

  Vali er veldig stolte av å ha fått muligheten til å bidra i dette viktige arbeidet for tryggere operasjoner i OUS. 

  Nye Oslo storbylegevakt

  Nye Oslo storbylegevakt vil være et døgnåpent tilbud til innbyggerne, hvor Oslo kommune står ansvarlig for allmennlegevakten, mens Oslo universitetssykehus (OUS) er ansvarlig for skadelegevakten. I tillegg etableres en rekke andre tilbud innen akutt psykiatri, sosialhjelp, overgrep, tannbehandling m.m., hvor pasientbehandlingen foregår i et tett samarbeid mellom OUS og Oslo kommune.

  Den daglige driften av Oslo storbylegevakt forutsetter dermed høy grad av IKT-støtte for en effektiv samhandling mellom virksomhetene.

  Vali har ansvaret for planlegging, koordinering og gjennomføring av IKT-leveranser knyttet til OUS sin drift i Oslo storbylegevakt. Dette innebærer koordinering av alle IKT-relaterte leveranser, inklusiv infrastruktur, IKT-utstyr, integrasjon med medisinskteknisk- og byggteknisk utstyr, samt tilrettelegging av administrative og kliniske fagsystemer med alle nødvendige integrasjoner for samhandlingen mellom virksomhetene. 

  Dette er et spennende og omfattende prosjekt, som vi er svært stolte av å få være med på!

   

  Mikroskop brukt i patologi

  I dette prosjektet ser man viktigheten av å ha lik konfigurasjon gjennomgående for alle foretakene. Dette vil blant annet forenkle forvaltningen av systemet. Et annet, viktig resultat er den døråpneren dette prosjektet har for ansatte på patologiavdelingene i regionen. Dette er en anledning til å bli kjent på tvers av foretak. Det er mye deling av erfaring, kunnskap, arbeidsprosesser osv, noe som er gull verdt i en travel hverdag. Det er flere foretak som allerede har tatt i bruk løsningen. Nå starter vi snart med de siste to foretakene; Vestre Viken og Sykehuset Innlandet. Dette prosjektet bereder også grunnen for et enda mer spennende prosjekt – nemlig innføring av digital patologi.

  Kjersti Sletteng har satt ca 2000 vaksiner

  Som tidligere sykepleier,  tenkte jeg at jeg kunne være til nytte selv om det var mer enn 20 år siden jeg sist jeg hadde praktisert. Nå – mer enn 2000 satte vaksiner senere, har jeg konkludert med at jeg har fått nyvunnet respekt for, og tro på menneskeheten (i hvert fall den gjengse nordmann).

  Påfallende mange har sprøyteskrekk – men de kommer for å ta vaksine.
  Tunge rusmisbrukere, bostedsløse og papirløse – kommer til oppsatt time (på minuttet) og får vaksinen sin.

  En eldre dame oppdaget at en eldre mann i oppgangen ikke hadde fått tilbud om vaksine. Hun ordnet opp for sin nabo, men ikke bare det. Hun inviterte mannen til middag, fulgte ham til vaksinesenteret, hjalp ham med klær og rullator og de dro sammen hjem i drosje etterpå. Jeg kommenterte at dette var et nydelig ektepar, og fikk da vite at de «bare» var naboer. 

  En ung mann hadde med seg kone og barn på facetime fra Somalia. De lurte på om de kunne få se på at mannen og pappaen fikk vaksine. De var så glade og stolte på hans vegne. 

  Vi spør alltid om man står på blodfortynnende medisiner. Mange svarer nei, men … og så kommer en hel rekke med andre ting man tar. Medisiner for angst og depresjon er det mange som står på. De har nesten ikke vært utenfor døra på mange år, men de kommer for å ta vaksine. Dette er en dugnad som jeg må være med på, er det mange som sier. 

  To unge jenter med tydelig selvskadings-problematikk kom. I det jeg skulle ta i armen har jenta så store spasmer at jeg er redd for å stikke vaksinen i fingeren min i stedet for i armen hennes – men hun kom og hun gjennomførte!

  En svært blek dame i 40-årene kom, hun var veldig redd for sprøyter. Vi snakket litt om det og hun forteller at hun har vært i to kriger og har minner fra barndommen der soldater kom med sprøyter for å ta ut organer på folk rundt henne. Tenk at hun kommer og gjennomfører vaksinering. Hun har lukkede øyne og ber mens jeg gjør meg ferdig. Tårene triller, men dette skal hun klare!

  Hver vakt jeg hadde, fikk jeg minst 20 tilbakemeldinger fra folk som takket for jobben jeg gjorde eller skrøt av effektiviteten vår. Med full jobb ved siden av, så har det vært lange og slitsomme dager, men du verden – jeg har fått mer enn jeg har gitt. Jeg har fått troa på mennesket og vår evne til å forstå at det er viktig og riktig med vaksine og at hver enkelt av oss tar det ansvaret som er nødvendig. Jeg er ikke overrasket hvis vi får mye over 90% vaksinedekning i landet vårt. Folka i bydel gamle Oslo har i hvert fall gjort sitt til at pandemien skal gå mot en slutt.

  Kjersti Sletteng
  Daglig leder i Vali AS

   

   

  Hege i front


  For å få til dette må informasjon om deg og meg kunne deles, på en trygg og effektiv måte. Målet er at nødvendige helseopplysninger skal følge pasienter gjennom hele pasientforløpet.
   
  Program digital samhandling
  Direktoratet for e-helse har fått i oppdrag å lede utviklingen av samhandlingsløsningene som skal sette alle aktørene i helse- og omsorgstjenesten i stand til å dele informasjon på tvers.
  Program digital samhandling ble etablert i starten av året. I tett samarbeid med helse- og omsorgssektoren videreutvikles løsninger for trygg og sikker informasjonsdeling, samtidig som det etableres en nasjonal tjeneste for laboratorie- og radiologisvar (NILAR). I tillegg gjennomføres det et forprosjekt for neste steg av digital samhandling for å vurdere hvilke nye tjenester som må utvikles for å nå målet om en helhetlig og koordinert helse- og omsorgstjeneste.
   
  Spennende digitaliseringsløft
  I dette arbeidet bidrar Vali med prosessledelse og virksomhetsarkitektur.
  Vi er stolte av å kunne være del av dette svært spennende digitaliseringsløftet som vil gi helsepersonell og innbyggere enklere tilgang til å lese og dele informasjon på en sikker og trygg måte.

   

  Valiansatte rundt en PC

  Digitalisering

  På folkemunne kan dette også kalles å sette strøm på papir. Det handler først og fremst om å gå fra noe analogt til noe digitalt. Det kan være at du kan gjøre oppgavene eller arbeidsprosessene dine på en datamaskin i stedet for å gjøre de manuelt. Et vanlig eksempel er når et skjema som tidligere ble fylt ut på penn med papir, blir gjort tilgjengelig på en datamaskin. Her har vi i Norge kommet ganske langt og de fleste virksomheter støtter dette i stor grad.

   

  Digital automasjon

  Automasjon skiller seg fra digitalisering ved at teknologi brukes for å gjøre flere oppgaver og arbeidsprosesser mer sammenhengende og strømlinjeformede med mindre grad av menneskelig inngripen. Fordelen er at de samme oppgavene et menneske tidligere gjorde, nå kan gjøres raskere og med mindre feilmargin. 

  Et eksempel kan være en automatisert godkjenningsprosess hvor en endelig godkjenning gis når alle parter har godkjent sin del i systemet og hvor man slipper å vente på at saksbehandler sjekker manuelt med alle parter.

   

  Digital transformasjon

  Ny teknologi åpner en helt ny verden og nye muligheter og det er ikke uten grunn at digital transformasjon er et av de mest brukte buzzword de siste årene. Digital transformasjon handler ikke bare om å gjøre ting raskere, men å gjøre det på helt nye måter. Eksisterende oppgaver og prosesser skrotes og virksomheten gjør en radikal retenkning på hvordan teknologi skal brukes og hvordan mennesker og prosesser endres for å oppnå organisasjonens mål. Digital transformasjon er mye mer enn bare IT.

  Det er laget en standard for denne type utveksling av informasjon. Den heter ISO/IEE 1073.

  For fagnerder som oss i Vali er dette spennende saker. Denne standarden er utviklet spesielt med tanke på medisinsk teknisk utstyr på sykehus. Med en slik standard kan man motta informasjon fra 3. partssystemer og bruke denne informasjonen på en strukturert måte.

  I tillegg til å være en standard vi ønsker velkommen for smarte teknologi-dingser, gjør standarden det også mulig å ha en to-veis kommunikasjon med medisinsk teknisk utstyr. Og hva betyr egentlig det? Jo – tenk deg at du er pasient og ligger på operasjonsbordet. Hver person i rommet vil alltid utgjøre en potensiell smittefare for deg. Tenk hvis det var en måte å fjernstyre utstyr på slik at teknisk personell ikke trenger å komme inn på operasjonsstua for å justere noe, fikse noe, endre en innstilling etc underveis i en operasjon. Ved hjelp av denne standarden er dette faktisk mulig.

  Ved å ta i bruk ISO/IEE 11073 muliggjør man fjernstyring og fjernkonfigurering i en helt annen grad enn man kan gjøre uten å ta i bruk denne standarden. Snakk om effektivisering. Teknisk personell kan sitte på kontoret sitt i stedet for å gå mellom operasjonsstuer. Feilsituasjoner på utstyr kan håndteres fra en sentralisert alarmsentral.

  Vi i Vali følger med på det som skjer rundt ISO/IEE 11073. Det er et tema vi snakker om på våre Validager. Dette er spennende fagstoff for oss.

  Bilde av Mona

  For Mona er det viktig å gjøre kompliserte prosesser forståelig, og å finne effektive løsninger som er brukervennlige.

   

  Mona gleder seg til å komme i gang med nye utfordringer og spennende oppdrag i Vali. Allerede den 17. januar starter hun opp i Windows 10 - Fase 3 prosjektet som skal legge om 2000 klienter i Helse Sør-Øst (MTU – medisinsk teknisk utstyr).

   

  Vi har allerede blitt litt kjent med Mona da hun deltok på Valis årlige julebordtur – som i november gikk til Dublin. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med denne blide og dyktige unge damen.

  Bilde av PC

  Hun kan fortelle at man skal lage en nasjonal helse- og samhandlingsplan i stedet for en helse- og sykehusplan. Hun sier videre at man har behov for kompetanse som møter behovene og den teknologiske utviklingen.

  Denne kompetansen har vi i Vali. Dette jobber vi med hver dag i våre prosjekter. Vi synes det er inspirerende og motiverende at også helseministeren setter søkelys på dette.

  Her ligger fremtiden.

  Se vår animasjonsfilm her:
  Vali - helseteknologi - YouTube

  Les helseministerens sykehustale her:
  Sykehustalen 2022: Vi skal styrke vår felles helsetjeneste - regjeringen.no

  Velkommen til Meetup i Vali den 4. november

  Muligheter og umuligheter ved bruk av AI

  Invitasjon til meetup

  Link til påmelding

  Med stor interesse for teknologi tok det ikke lang tid før han begynte å jobbe med IT-prosjekter for Norsk Medisinaldepot. Denne interessen og erfaringen har naturlig ledet ham til arkitektrollen hvor han føler seg hjemme. Som arkitekt kan Levin bidra til å forstå utfordringer og behov, identifisere problemer, samt ikke minst foreslå og implementere løsninger. Dette er en rolle han trives svært godt i.

  Levin har jobbet med IT-prosjekter for apotek, hvor han har deltatt i innføring av to fag- og point-of-sale-systemer, samt flere endringer av både kommersiell, sikkerhetsmessig og faglig art. Han har vært på prosjekt i Norsk Helsenett for innføring av ny portal for leger og pasienter, samt også utenfor helsesektoren hos Statens Vegvesen.

  Levin har en sterk interesse for å forstå brukernes behov og problemer. En god blanding av fremtidsengasjement og pragmatikk gjør at han finner de riktige løsningene for kunden.

  Vi har allerede blitt godt kjent med Levin under årets kickoff og gleder oss til å lære mye av han. Vi er sikre på at han vil bli en god bidragsyter til både det faglige og sosiale livet i Vali.

  Dette konseptet kalles Digital Hjemmeoppfølging og vil legge til rette for at pasienter kan være hjemme samtidig som de får like god oppfølging som om de var på sykehuset.

  For å kunne realisere en slik Digital Hjemmeoppfølging må det legges tilrette for teknologiske løsninger som understøtter behovene. Man må kunne tilby hjemmepasienter sensorer som overvåker helsetilstanden, samtidig som behandlere på sykehus må ha tilgang til disse dataene og bli varslet dersom verdiene er unormale. Det hele må skje i sanntid, være pålitelig og sikkert.

  Dette krever:

  • En gateway i hjemmet hos pasienten, som samler og sender data til sykehuset på en sikker måte
  • En gateway på sykehuset som mottar dataene fra alle de tusenvis av hjemmepasientene
  • En robust infrastruktur over hele landet som sikrer pålitelig datatrafikk, 24/7, uavhengig av hvor du er og hvor du bor

  Vali er i MTU Integrasjonsprosjektet involvert i å oppnå dette målet gjennom å kartlegge alle sensorer og enheter som brukes hjemme hos pasienten og til å velge de riktige gateway’ene som skal anskaffes.

   

  Se for deg en pasient som overvåkes på blodtrykk, blodsukker, vekt, oksygennivå i blod, samt har en smartklokke som gir info om aktivitet og puls. Vekt gir ett datapunkt om dagen, mens blodsukker gir en måling hvert minutt og de andre havner et sted på denne skalaen.

  Hvert datapunkt er i seg selv ikke mye, men når vi har eksempelvis 500 000 hjemmepasienter med hver ca 5+ sensorer som sender data 24/7, blir dråpene raskt til et hav. Løser vi ikke dette på en god måte slik at behandlerne greier å trekke ut den relevante informasjonen de trenger for å gi pasienten helsebringende oppfølging, vil all denne teknologisk nyvinningen ikke gi noen nytte.

  Heldigvis finnes det løsninger på dette. Med maskinlæring og AI kan vi sortere dataene slik at behandlerne får oversiktlig informasjon som lar dem gi god helsehjelp. Med Edge Computing kan vi ytterligere avlaste systemet ved å filtrere dataene før de sendes fra pasientens hjem.

  Ambisjonene bak den nasjonale helseplanen kan oppnås, gitt at vi makter å løse problemene før de oppstår.

  Følg Vali på LinkedIn og hold deg oppdatert rundt tema "digital hjemmeoppfølging".

  Bilde av Jonas

  Jonas kommer til Vali fra medisinsk teknologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus som overingeniør og har opparbeidet seg bred erfaring med oppfølging av IKT leveranser, rådgivning i regionale prosjekter og ledelse av lokale prosjekter for helseforetaket. Han var også teknisk rådgiver for klinikk for laboratoriemedisin og bistod Sykehuspartner ved opprettelsen av storskala testkapasitet for Covid-19 i 2020 og 2021 som en del av den regionale pandemiresponsen. 

  Interessen for teknologi og ingeniørbakgrunn fra offentlig og privat helsesektor har gitt mersmak for prosjektledelse og tydeliggjort teknologiprosjekter som en arena hvor han kan bidra positivt med sin kompetanse samt få utfordret seg selv.

  Jonas har et sterkt ønske om å bidra til å drive en samfunnsnyttig teknologiutvikling i helsevesenet gjennom styrking av samhandlingen mellom aktørene og miljøene involvert så vel som økt standardisering og integrasjon av tekniske løsninger.

  Han går tidlig i gang med oppstart i Windows 10 - Fase 3 prosjektet allerede den 9. Mai, et prosjekt som tar sikte på å legge om operativsystem på 2000 klienter tilknyttet medisinsk teknisk utstyr (MTU) i region Helse Sør-Øst.

  Vi er glade for å ha Jonas med på laget og gleder oss til å bli bedre kjent med han gjennom våren og spesielt under vår tur til Firenze/Toscana i mai. 

  OsloStotbylegevakt

  Oslo storbylegevakt er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo universitetssykehus HF og Oslo kommune, og erstatter dagens legevakt i Storgata. Oslo kommune er byggherre, og Oslo universitetssykehus HF vil være leietager i 60% av arealene. Legevakten skal ha samme rolle i behandlingskjeden som dagens legevakt i Storgata, og blir Nord-Europas største legevakt. Kapasiteten økes og behandlingstilbudet utvides i forhold til dagens legevakt.  

  Oslo kommune viderefører dagens allmennlegevakt, overgrepsmottak og sosialt ambulant akutt-tjeneste, samt etablerer ny tannklinikk. Oslo universitetssykehus flytter inn med skadelegevakt, 7 operasjonsstuer til ortopedisk kirurgi med tilhørende postoperativ og sengepost, radiologisk diagnostikk, sterilsentral, håndterapi og akuttpsykiatri.  

  I nasjonal helse- og sykehusplan er det et mål at pasientene opplever sammenhengende tjenester på tvers av sykehus og kommuner. Virksomhetene samhandler tett i dagens legevakt, men i nytt og større bygg. Med økt pasientomfang og et utvidet behandlingstilbud stiller dette nye krav til logistikk og elektronisk samhandling mellom virksomhetene og samhandlingen med innbyggerne i kommunen. 

  Vali bistår Oslo universitetssykehus HF med planlegging og etablering av infrastruktur, IKT-utstyr, tilrettelegging av kliniske og administrative IKT-løsninger, integrasjon av byggetekniske anlegg og medisinskteknisk utstyr, samt elektronisk samhandling mellom Oslo universitetssykehus HF og Oslo kommune og med innbyggerne i kommunen.  

  Vi er stolte av at flere fra Vali bidrar til at Oslo får ny storbylegevakt i 2023. 

   

  Bilde av Kjersti og James

  Kjersti Austnes

  Kjersti startet som prosjektleder i Vali i 2018. Hun kom fra Utlendingsforvaltningen og tidligere EVRY. Vali har i en lengre periode jobbet med digitaliseringen i Diakonhjemmet hvor Kjersti har vært en nøkkelperson for gjennomføringen av flere av de største endringsreisene. Hun har hatt ansvar for DIPS Arena, innføring av Imatis, ledet arbeidet med å utrede hvordan elektronisk kurve kan innføres, og utvikling av digitale innbyggertjenester for at pasienter skal få bedre innsikt i eget behandlingsforløp.

  Felles for alle prosjektene er Diakonhjemmets pådriv for bedre helsehjelp, som innebærer at helsepersonell, innbyggere og pasienter får tilgang til bedre verktøy. Kjersti har lang erfaring og fartstid i organisasjonen som gir henne forståelse for utfordringene. Dette har hun oppnådd ved å være synlig og til stede der brukerne jobber, og diskutert de behovene som er viktigst å løse. Sammen med kunnskap om alle de ulike løsningen og systemene, har Kjersti opparbeidet en unik innsikt som grunnlag for anbefalinger og råd for å lykkes med digitaliseringsarbeidet. Kjersti poengterer viktigheten av leverandører som bidrar til de gode brukerreisene.

  Med Kjersti på laget får du en prosjektleder som har et helhetlig perspektiv hvor løsninger, brukere, arbeidsprosesser og informasjon må ses i sammenheng. Integrasjon og samhandling er viktige forutsetninger for de gode løsningene, og dette må bedres både internt i sykehusene og mellom sykehus. Kjersti mener at fremtiden vil bestå av økosystemer med flere mindre leverandører som kan tilby spesialiserte og mer brukerorienterte tjenester.

  Holly Ankjell, Rådgiver klinisk IKT ved Diakonhjemmet, sier dette om Kjersti:

  “Kjersti har stor kapasitet og er en strukturert og dyktig prosjektleder med en utrolig hukommelse for detaljer! Kjersti gir gode råd og veiledning. Hun jobber for at hennes kolleger presterer. Jeg har lært mye av å jobbe sammen med Kjersti.”

  James William Coward

  James er en prosjekt- og prosessleder med lang erfaring med forretning, fag og teknologi. Han har ledet flere store samhandlingsprosjekt innenfor offentlig og privat sektor.

  Da han startet i Vali før jul i 2020 gikk han rett inn i rollen som testleder i Diakonhjemmet med ansvar for test av Imatis-løsningen. Målsettingen med prosjektet var anskaffelse av en selvinnsjekk og betalingsløsning der pasient og pårørende i sitt møte med sykehuset kjenner seg velkommen og ivaretatt..

  Holly Ankjell, Rådgiver klinisk IKT ved Diakonhjemmet, sier dette om James:

  "James var min julegave i 2020. Han kom inn på kort varsel, midt i vårt innføringsprosjekt. Han tok jobben som testleder på strak arm. Fantastisk godt å jobbe sammen med James, faglig dyktig, ekstremt god formidler, flink til å håndtere utfordrende samtaler – med et lurt smil. Setter seg veldig godt inn i oppgaver, lærer og får til ting. Ordentlig og ryddig”

  Nå jobber James som prosjektleder for å utrede og implementere 2. generasjons talegjenkjenning ved Diakonhjemmet. Det brukes i dag mye tid på å lytte til notater, skrive dem ut, samt tyde ord som kanskje er utydelige. Nå skal AI benyttes for diktering og automatisk registrering av journaldokumentasjon, hvor teknologien også lærer og forbedrer prosessen. James er ansvarlig for utredning av teknisk løsning og risikovurderingen knyttet til skytjeneste.

  James motiveres av å jobbe i velfungerende team og tar gjerne rollen som pådriver, samt tilrettelegger for at teamet skal kunne yte best mulig. Han har en unik evne til å se prosess- og systemforbedringer med riktig bruk av teknologi. Hans kjappe replikker og lure smil får kolleger og prosjektkolleger til å trives i hans selskap.

  Les mer om prosjektene her

  Bilde av Dag Rune

  Dag Rune startet karrieren sin i IT-drift og som kundeansvarlig for mellomstore bedrifter i Oslo. Med lang erfaring fra drift og implementeringsprosjekter har Dag Rune opparbeidet et meget bredt nedslagsfelt innen teknisk IT, endringsledelse, prosjektledelse og rådgivning. Dette har ført han til rollene som løsningsarkitekt og teknisk prosjektleder, hvor han drar nytte av bredden, samt kan hjelpe kunder i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning, der han foretrekker å være.

  Dag Rune har jobbet med IT-prosjekter i mange ulike bransjer som helse, hotell og næring, farmasi, forsikring, telekom og kommunal offentlig sektor – og ikke minst advokatbransjen som store deler av hans kundeportefølje har vært del av. Prosjektene har vært preget av migreringer, implementeringer og «lift-and-shift» hvor han har bidratt med blant annet design, vurdering og skriving av tilbud, prosjektledelse, rådgivning, ROS-analyser og tiltak for sikkerhet.

  Dag Rune har en sterk interesse for å forstå kundens målbilde. En god blanding av teknologiforståelse, teknisk overblikk og forretning gjør at Dag Rune sees på som en multiressurs i hektiske situasjoner.

  Vi ser frem til å bli bedre kjent med Dag Rune. Og hvor gjøres vel dette bedre enn på elsykkel mellom frodige vinranker i Toscana eller på elven i dragebåter i Firenze?

  Peder Lunde og Yngve Flater-Sandberg

  To av våre dyktige arkitekter har for Helse Sør-Øst oppdrag å etablere en plattform for automatisk datafangst, sporing og lokalisering basert på GS1. Denne teknologien vil bidra til at viktig informasjon som eksempelvis medisinsk utstyr, medisinvogner, innhold i rørpost, blodprøver og biopsier blir raskere og enklere tilgjengelig for helsemedarbeiderne. 

  Ny løsninger som innføres må være tilpasset behovene i sykehuset. For å ivareta dette har Peder gjennomført konseptutredninger som inkluderer analyse av brukerhistorier, utarbeidelse av funksjonell arkitektur og veiledere for implementering og innføring.

  Yngve har med sin spisskompetanse på integrasjon og samhandling bidratt til kravspesifisering for at systemene skal kunne snakke sammen på en standardisert måte.

  Sammen har dette arbeidet lagt grunnlaget for anskaffelsen av plattformteknologien som skal benyttes av sykehusene i Helse Sør-Øst.

  Peder er i full gang med å planlegge hvordan teknologien og GS1  -standarden skal tas i bruk i Oslo universitetssykehus. Han har utarbeidet målbilder og målarkitektur innenfor prioriterte områder som sporing av medisinsk teknisk utstyr, blodprøver og biopsier. Prosjektet starter nå pilotering av teknologien hvor automatisk sporing ved bruk av RFID og sensorteknologi benyttes for å oppnå målsetningen. 

  Yngve og Peder er overbevist om at standardisering på GS1 og den pågående  innføringen av ny teknologi vil bidra til at helsepersonell får bedre tid til pasientene, og at automatisering vil bidra til økt tillit til informasjonen og gi bedre pasientsikkerhet.

  Les mer om prosjektene her

   

  Bilde av Ida

  Ida har spesialisert seg innen e-helse, men hun har også vært innom prosjekter i samferdsel og offentlig pensjon. Det er allikevel helse og e-helse som ligger hjertet hennes nærmest.

  Det er kombinasjonen av deilig utfordrende kompleksitet blandet med en dyp følelse av å gi et viktig bidrag til samfunnet hun drives av. «Man blir aldri utlært innen dette feltet, det er alltid noen nye utfordringer som krever at man utvider forståelsen for behovene i sektoren», sier Ida engasjert. «Det er utrolig tilfredsstillende å oppdage et nytt område innen e-helse, en ny problemstilling, som kan knyttes sammen med resten av landskapet og skape et økende komplekst, delvis vakkert og delvis frustrerende helhetsbilde.»

  Aktørbildet er så stort og mangfoldig innen helsetjenesten, og behovet for effektiv og riktig kommunikasjon og informasjonsdeling er stort. Ida syns nettopp dette er et av de mest spennende og tiltrekkende sidene ved denne sektoren. Teknologi kan være et verktøy som bidrar til at ressursene i sektoren kan brukes enda mer effektivt, men det å utvikle og ta i bruk teknologi er en kunst i seg selv. «Det kan gå galt, og hvis ikke brukeren har stått i sentrum kan man komme i skade for å innføre tungvinte prosesser og IT-systemer som gjør arbeidshverdagen tyngre. Jeg er veldig opptatt av at vi må forstå behovet til brukerne og at brukerperspektivet skal være driver for utvikling av e-helse-verktøy», fortsetter Ida.

  Hun har erfaring fra konsulentbransjen og fra leverandørsiden innen helse IT, og er utdannet blant annet innen helseledelse og helseøkonomi. Vi ble godt kjent med Ida under Italias varme sol, og nå ser både hun og vi frem til hennes bidrag til at Valis’ kunder oppnår sine viktige målsettinger.

  Bilde av Magnus

  Da Magnus startet i Vali den 1. juni i 2012 hadde han allerede lang erfaring med IT prosjekter, men ingen erfaring fra helsebransjen. I sitt første møte med helse fikk Magnus god støtte av kollega Kjell Rune Haugland. Med Kjell Rune sin evne og villighet til å dele sin kompetanse og oversikt innenfor helsebransjen, fikk Magnus fort innpass. 

  "Det at vi i Vali deler kunnskap og erfaring, støtter hverandre i og utenfor prosjekter – fokuset på kontinuerlig kompetanseutvikling - ja rett og rett og slett at vi gjør hverandre gode – er en stor medvirkende årsak til at jeg trives i Vali" forteller Magnus.

  Før Vali jobbet Magnus med GPS-sporing av stjålne kjøretøy og leverte sikkerhetstjenester for transportindustrien og personbilmarkedet. Her var det høye krav til sikkerhet og tilgjengelighet. Denne erfaringen har vært verdifull i hans mange prosjekt innen helse, der sikring av infrastruktur, informasjonssikkerhet og personvern er svært viktig. Han har hatt ulike prosjektroller, fra rådgiving og prosjektledelse til mer tekniske oppgaver som rådgiver innenfor design av sikkerhetsmodeller.

  Et av Magnus sine spesialområder er grensesnittet mellom IT og medisinsk-teknisk utstyr (MTU). I moderne sykehus må disse områdene være tett integrert, og allerede i 2014 startet Magnus på vegne av Oslo universitetssykehus (OUS) et arbeid for å etablere en generisk kravspesifikasjon for IKT og informasjonssikkerhet ved MTU-anskaffelser. Magnus tok i den sammenhengen initiativ for å etablere et tverrfaglig fagråd med ansvar for å følge opp at anskaffelser av både IKT og MTU ivaretar kravene for sikkerhet og god samhandling. Denne modellen er senere tatt inn regionalt i hele Helse Sør-Øst, og det er videre sett til modellene nasjonalt.

  "Det er lov å være ekstra stolt når en kollegas målrettede arbeid bidrar til bedre løsninger på det nasjonale plan", sier Kjersti Sletteng, daglig leder i Vali.

  Da pandemien traff oss i 2020 ble Magnus, som en del av IKT-beredskapsstaben i OUS, ansvarlig for å opprettholde sikker og stabil drift. I tillegg hadde han ansvar for å legge til rette for at ansatte i karantene og på hjemmekontor hadde nødvendige verktøy og tilganger. Oppgaven omfattet også en stor oppskalering av analysekapasitet for prøvetaking av covid-smittede. Det ble raskt etablert to nye laboratorier og et felles prøvemottak for å håndtere 25.000 prøver daglig.  

  «Det å kunne bidra til å håndtere virksomhetsendringer innenfor en kort og kritisk periode, gir mer motivasjon for å jobbe med prosjekter som har så stor samfunnsnytte», sier Magnus.

  I dag er han prosjektleder for IKT i OUS sin del av byggeprosjektet Oslo storbylegevakt på Aker, hvor dagens kommunale allmenlegevakt og OUS skadelegevakt flytter fra Oslo sentrum til nytt bygg. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom OUS og Oslo kommune. OUS etablerer skadelegevakt, ortopedisk poliklinikk, 7 operasjonsstuer med postoperativ enhet og sengepost, samt ny sterilsentral. Storbylegevakten skal bestå av fremtidsrettede løsninger innenfor kliniske tjenester, logistikk og vareflyt, infrastruktur/plattform og byggnær IKT. Nord-europas mest moderne legevakt, med 26.000 m2 bygg, skal være innflyttingsklart i 2023.

  Heidi Thorstensen (Informasjonssikkerhetsleder/CISO) i OUS sier dette om Magnus:

  «Magnus er en faglig senior som ser IKT, MTU og informasjonssikkerhet i en sammenheng og har en samlende kraft for at alle skal trekke i samme retning. Han er målrettet, tålmodig, alltid til å stole på og hyggelig å jobbe sammen med. Eneste problemet med Magnus, er at han ikke er ansatt i OUS 😊»

  Magnus har tatt stafettpinnen videre fra Kjell Rune, og har med sine 10 år i helsebransjen en viktig rolle i å dele sin erfaring og kompetanse med både kollegaer i Vali, og med kundens ansatte. Informasjonsdeling og samarbeid er en viktig del av Valis kultur, som vi mener bidrar til de beste resultatene.

  Magnus sitter i dag i både ledergruppen og i styret i Vali. Han bidrar alltid med konstruktive spørsmål og forslag. Han er en person med høy integritet som vi alltid kan stole på. I tillegg er han en morsom kar med glimt i øyet. Det er alltid hyggelig å være sammen med Magnus, være seg i prosjekt eller i sosiale lag. Vi gleder oss til de neste 10.

  Hege Lid-Strand har vært ansatt i Vali i 8 år. Hun er flink til å tenke helhetlig, er fremoverlent og proaktiv, men samtidig er hun opptatt av gode prosesser, struktur og riktig dokumentasjon. Hun ser på IT-løsninger som en del av verdikjeden som understøtter virksomhetenes mål og behov. 

  «Det jeg liker med å være konsulent er at jeg kan utfordre meg selv i nye prosjekt, løse nye oppgaver og utvikle meg faglig, UTEN at jeg må skifte arbeidsgiver. I Vali har alle en karriereutviklingsplan – slik at konsulentene kan utvikle seg i den retningen de brenner for. I tillegg har Vali tilgang til spennende og innovative prosjekter og har et godt arbeidsmiljø både faglig og sosialt. Vi gjør hverandre gode.» 

  Da Hege startet i Vali i 2014 var hun med på prosjektet for å ferdigstille det nye sykehuset i Østfold, med teknologileveranser som var banebrytende. Her var hun release manager og hadde ansvar for å følge opp leveranser fra mottak til disse ble satt i produksjon. Etter dette har hun hatt ulike roller som teknisk prosjektleder, før hun bevisst valgte prosjekter som kunne utfordre hennes arkitektegenskaper. Dette har ført til ulike arkitekturroller i Helse Sør-Øst regionale helseforetak (RHF) og Direktoratet for e-helse. I Helse Sør-Øst jobbet Hege med regional arkitekturstyring som grunnlag for virksomhetsarkitekturen i regionen. Hun bidro også med koordinering av helhetlig porteføljestyring, identifikasjon, sporing og lokalisering basert på GS1 og ledet utredning av verktøystøtte for nye metoder. I Direktoratet for e-helse jobbet hun i program digital samhandling innen områdene: pasientens legemiddelliste (PLL), dokumentdeling, kritisk informasjon og nasjonale leveranser for digital hjemmeoppfølging. I disse prosjektene har hun jobbet for økt samhandlingsevne og sikker informasjonsdeling mellom spesialisthelsetjenesten (sykehus), kommuner, fastleger, private helseaktører og andre offentlige organisasjoner. 

  Hege omtaler seg selv som en samhandlingsarkitekt, hvor fokuset er å ikke bygge siloer, men å se samhandlingen på tvers. «Man kan se på meg som en arkitekt-tolk, som kan forklare arkitektur med enklere ord og som kan oversette arkitekturspråket for omverden», forteller Hege.  

  «Du klarer å forklare oss ikke-tekniske hvordan arkitektur fungerer på en enkel og forståelig måte. Dette har vært avgjørende for å få leveransene i havn» (Kristian Berg Roksvaag, samfunnsøkonom i Program digital samhandling) 

  I Vali har Hege ansvar for kompetanseutvikling innen arkitektur. Her er rammeverket for digital samhandling et område det er viktig å ha god kunnskap om. Teknologikompetanse er ikke tilstrekkelig alene. Det kreves også god forståelse for organisatoriske forretningsprosesser, juridiske lover og regler, samt standardene som gjør at data leses og tolkes likelydende mellom partene. 

  Et godt fagmiljø trenger også nye impulser. Deltagelse på ulike konferanser i inn- og utland bidrar til dette. Det gjør også sosiale og sportslige sammenkomster. Hege gleder seg til neste gang hun kan utfordre gjengen på de smale stiene i Østmarka, fra sykkelsetet.  

  Les mer om: 
  Vårt arbeid i program digital samhandling
  HSØ Regional arkitekturstyring  
  GS1 
  Rammeverk for digital samhandling 

   

  Vali har vært og er fortsatt sentrale i dette arbeidet, gjennom blant annet å løfte behov inn i byggeprosjektene. Vi var med på anskaffelse av sterilsystem på OUS hvor GS1, sporing og lokalisering var sentralt i anskaffelsen. Vi har flere konsulenter i prosjekt Entydig strekkoding i HSØ, samt er med på koordinering av alle aktiviteter tilknyttet Datafangst, sporing og lokalisering på OUS. Vi er også sentrale på dette området når nytt sykehus i Drammen nå skal bygges.

  Dette er gode eksempler på hvordan Vali har bygget spisskompetanse på bruk av GS1, sporing og lokalisering innen helse, og hvordan vi over tid har jobbet på tvers med ulike aktører for å adressere og levere på behov helseforetakene visste de hadde, men ikke nødvendigvis visste hvordan de skulle løse.

  Interessant at de i artikkelen også løfter frem hvordan dette blir en standard for alle nye sykehusbygg i regionen, og innføring av nytt sterilsystem (T-Doc) på OUS som eksempelet på hvordan dette skal tas i bruk i helseforetakene.  Vali kommer til å være med å bidra med vår spisskompetanse videre.

  Les hele artikkelen her.

  Vali AS


  Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

  Grensen 13
  0159 Oslo

  Telefon: 22 42 51 00
  E-post: post@vali.no

  Personvernerklæring