Gå til innholdet
Kjersti lager utekjøkken

Tømreren som endte opp som daglig leder i et it-konsulentfirma

tirsdag 4. juli 2023

"Jeg kan skylde på en lang rekke tilfeldigheter" sier Kjersti Sletteng, Bodøværingen som de siste 3,5 årene har vært daglig leder i Vali. "Jeg har alltid vært glad i å jobbe og har stor arbeidslyst. Gjerne fysisk. Både tømrer og sykepleier er fysisk tungt arbeid". 

Hvordan har en tømrer/sykepleier endt opp som daglig leder i et it-konsulentfirma? 

Som eneste jente på yrkesskolen ble jeg nok formet av gutta rundt meg. Jeg ble ikke redd for å skille meg ut. Da jeg etter noen år som sykepleier fikk en telefon fra et IT-selskap og deretter jobbtilbud, så turte jeg å si ja. Fra å løpe rundt på en sengepost til å sitte på eget kontor foran en pc var et ekstremt stort skritt å ta. Men jeg fant plassen min og tok utfordringer på strak arm. I 2008 møtte jeg Jarle Boland, noe som skulle vise seg å bli starten på en ny fase for meg. Han hadde akkurat startet Vali og jeg ble imponert over måten han jobbet på. Jeg var da på kundesiden og Jarle hadde leveranser som gikk min vei. Det tok ikke lang tid før jeg hadde bestemt meg for at min neste jobb skulle bli i Vali. Det tok imidlertid litt lenger tid før jeg var klar til å søke. Jeg begynte i Vali først i 2011.  

Det har jeg aldri angret på. Etter mange år som konsulent i spennende og lærerike prosjekt fikk jeg muligheten til å bli daglig leder i 2020. Jeg ønsket å kombinere jobben som daglig leder med å jobbe i prosjekt. Det er i prosjektene jobben gjøres, og verdiskapning skjer. Jeg ønsker å være ute i feltet for å kjenne på utfordringene konsulentene våre står i. I tillegg har jeg nok et ganske høyt indre turtall og liker å ha mye å gjøre.

Hva har du med deg av erfaringer fra tidligere karriere inn i stillingen som daglig leder? 

Som prosjektleder jobber man mest med fag. Man har som regel ikke personalansvar. Jeg har egentlig hele min yrkeskarriere valgt bort personalledelse. Ikke fordi det ikke er interessant, men fordi jeg synes det er vanskelig. Men som tidligere sykepleier er jeg vant til stort ansvar. Du kan aldri slurve med jobben din. Og det er kanskje den erfaringen jeg kan peke på som den viktigste jeg har med meg, at jeg alltid forsøker å gjøre mitt beste og at jeg aldri slurver eller tar snarveier.  

Hva er det ved jobben din som får deg opp om morgen? 

Det er så mange ting. Jeg elsker jobben min. I tillegg hjelper det å være A-menneske😊 Noe av det jeg er stoltest av er alle de dyktige konsulentene jeg har vært med å ansette. Vi har lyktes å sette sammen en gjeng med mange ulike egenskaper og erfaringer. Noe av det jeg synes er aller viktigst er at når du leier en Vali-konsulent, får du selskapets tunge kompetanse med på kjøpet. Å bidra til at konsulenter uten lang erfaring fra helsesektoren får med seg verktøy og råd fra oss med mer erfaring er noe av det mest tilfredsstillende jeg gjør. I Vali er vi ikke større enn at jeg kan se hver enkelt ansatt.  

Du har vært i helsesektoren i (nesten) hele din yrkeskarriere, hva er det ved denne sektoren som appellerer til deg? 

Å bidra til at leger, sykepleiere og kontoransatte får verktøy som gjør jobben deres litt enklere i en travel hverdag, motiverer meg. Jeg er helt overbevist om at det er teknologi som vil være den viktigste faktoren for å møte fremtidens behov innenfor helsesektoren. Det er et stort behov for teknologi som kan være med på å effektivisere jobben som gjøres for pasienter. Jeg ser også hvor viktig det er at jeg som kjenner helsesektoren fra innsiden, er med for å bidra slik at teknologer bedre kan forstå hva som må til.  

Du er en spillende trener hvor du kombinerer jobben som daglig leder med sentrale posisjoner i komplekse prosjekter, hva er din erfaring med å lykkes i denne type dobbeltrolle? 

Det er selvsagt en krevende dobbeltrolle å ha. Det er dager der jeg gjerne skulle vært to steder på en gang, minst. Jeg har heldigvis gode støttespillere i ledergruppen i Vali. Heidi – som tar ansvar for det administrative på kontoret i tillegg til salg og markedsføring. Jarle – som gründer har han en finger med i de strategiske planene for Vali. I tillegg til Mensur og Magnus. Vi er et lederteam som kjenner hverandre godt og som støtter hverandre når det er behov for det.  

Et viktig aspekt ved å ha denne dobbeltrollen er verdien av å se hvordan konsulentene våre faktisk har det ute i prosjekter. Vi kjenner og omgås mange av de samme folkene. Vi snakker det samme språket. Dette gjør at jeg bedre kjenner hvor skoen trykker. 

Har du en ledelsesfilosofi? 

Vi har et sett med verdier i Vali som er viktige for oss. Blant annet det å dele kunnskap. En av de viktigste tingene jeg fokuserer på er hvordan hver enkelt konsulent kan videreutvikle seg for å bli en bedre og mer erfaren konsulent. Det handler om å legge til rette for at både den enkelte og grupper av ansatte kan dele kunnskap og lære.  

Hvorfor skulle jeg, hvis jeg var en dyktig IT-konsulent, velge Vali som arbeidsgiver – og deg som leder? 

I Vali er vi genuint opptatt av at alle skal ha en spennende jobb-hverdag, og både ledergruppen og kolleger er med å lete etter det perfekte oppdraget for deg. Det er en fordel at du ønsker å jobbe mot helsesektoren. Teknologi er det som bringer oss fremover, som gjør at vi kan effektivisere helsesektoren og der har Vali de beste konsulentene. Med meg som leder blir du sett både som det mennesket du er, men også for den jobben du gjør. Du får en leder som blir glad i deg og som hjelper deg å utvikle din kompetanse til å lykkes i de mest spennende prosjektene. 

Nå tar vi en velfortjent sommerferie, men jeg gleder meg allerede til å se alle igjen i august. Vi har mye spennende å se frem til - både faglig og sosialt - og ikke minst skal vi i gang med å planlegge en ny treårsstrategi - det er alltid spennende. Men først skal jeg blant annet nyte mitt nye utekjøkken som jeg har designet og bygget selv.

Vali AS


Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

Grensen 13
0159 Oslo

Telefon: 22 42 51 00
E-post: post@vali.no

Personvernerklæring