Gå til innholdet
Bilde av Ida og Peder

Vellykket meet-up i Forskningsparken

torsdag 9. februar 2023

Sporing av varer har lenge gjort varebransjen mer effektiv. Nå kommer teknologien for fullt til sykehusene.

Vali arrangerte meet-up i Forskningsparken den 25.1. sammen med OUS, Health2B og GS1 Norway om sporing og lokalisering i sykehus. Nederst i artikkelen finner du link til foredragene fra meet-up.

Det er et viktig mål for sykehusene å ta tiden tilbake til pasientrettet arbeid. Medisinsk teknisk utstyr og annet materiell er gode hjelpemidler, men kan også være en tidstyv i sykehushverdagen. Mye tid går bort i å lete etter materiell, utstyr, rullestoler og apparater. I varebransjen har man lenge benyttet seg av strekkoder og RFID-teknologi for å holde oversikt over alle varer i butikken, og ikke minst i logistikken mellom sentrale varelager og butikk.

Vi inviterte det regionale prosjektet «Entydig strekkode», som ga oss innsikt i hva tanken bak anskaffelsen av denne løsningen var.

Sykehus i Helse Sør-Øst og Vestre Viken kom for å drøfte sine håp for fremtiden, og hvordan de har tenkt rundt realisering av gevinstene. Rema 1000, som har lang erfaring med denne teknologien, var også på plass for å gi oss noen tips og vink med på veien.

Gjennom prosjektet entydig strekkode i Helse Sør-Øst er denne teknologien nå tilrettelagt for sykehus. I løpet av 2023 vil flere av sykehusene i HSØ innføre teknologi for sporing og lokalisering av utstyr. Vali har vært sterkt involvert i dette prosjektet og nå jobber to av våre konsulenter, Ida Iren Eriksen og Peder Lunde (bildet), målrettet med å pilotere teknologien ved Oslo Universitetssykehus.

Link til foredragene

Vali AS


Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

Grensen 13
0159 Oslo

Telefon: 22 42 51 00
E-post: post@vali.no

Personvernerklæring