Gå til innholdet

Vali har vist vei i 15 år

tirsdag 27. desember 2022

Vali ønsker alle en fortsatt fantastisk jul og alt godt for det nye året. Mens vi fortsatt skriver 2022, har Vali rukket å bli 15 år. Vi har intervjuet en av gründerne - Jarle Boland – og spurt han hvordan disse 15 årene har vært, og hva han tenker om veien videre? 

Tiden har gått ekstremt fort. Jeg føler det var i går at vi jobbet med forretningsstrategi, mål, visjon og ikke minst det vanskeligste; navnet, smiler Jarle. Mange har spurt om opphavet til navnet Vali. Svaret er at det kommer fra norrøn mytologi. Vali er sønn av Odin og Rind. En veiviser som kjempet i fronten. Det passet godt til målsetning om at Vali skulle bli det beste selskapet på integrasjon og samhandling. Vi skulle vise vei. Akkurat dette har vært den røde tråden i selskapets historie. Vi har gjennom 15 år hatt en målrettet strategi om å være best på digital samhandling og standardisering for at data best mulig skal understøtte arbeidsprosessene. Vi har også et brennende engasjement for helse, og det å kunne benytte bredden av kompetansen vår til å skape en enklere hverdag for helsepersonell og personer som jobber i helsesektoren, gjør at jobben får en dypere mening. Det har vært en fantastisk reise hvor vi har vært så heldige å få være med på de største og viktigste digitaliseringsprosjektene gjennom disse 15 årene. 

Hva ser du på som Valis største bragd? 

Vali er et kompetansehus, og det takket være alle de dyktige menneskene som jobber i selskapet. Det har vært et privilegie å få lov til være med å ansette og jobbe sammen med så mange flinke fagfolk med tverrfaglig kompetanse. Sammensetningen av IT-ingeniører og personer med helseutdannelse, gjør at vi sammen har alle forutsetninger for å forstå de faktiske brukerbehovene og hvilken teknologi, metoder og prosesser som gir det beste resultatet. Det at vi har bygget opp en kultur hvor samarbeid, kompetansedeling og det å gjøre hverandre gode er det aller viktigste, vil jeg si er vår største bragd.

Jeg tror dette har skapt et miljø hvor folk trives og hvor alle jobber for å få frem de beste løsningene. Et miljø der vi har fokus på å gjøre en forskjell. 

Hvordan ser du for deg de neste 15 årene? 

Det viktigste vi som selskap kan gjøre er å legge til rette for at alle får anledning til å videreutvikle sin egen kompetanse. Det er denne kompetansen som gjør at vi kan utvikle selskapet og forbli like attraktive i markedet som i dag. Den teknologiske utviklingen går så raskt at det er vanskelig å henge med. Vi må fortsette å prioritere og holde fokuset på de områdene vi skal være best på - e-helse og digital samhandling. Vi står foran mange utfordringer i helsesektoren som vi vil være med å løse. Vi skal videreutvikle Vali for å fortsatt være en veiviser som er i front - det er noe vi alle brenner for.

 

Vali AS


Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

Grensen 13
0159 Oslo

Telefon: 22 42 51 00
E-post: post@vali.no

Personvernerklæring