Gå til innholdet
Bilde av Espen

Ehin intervjuet Espen

mandag 13. mars 2023

Espen Stranger Seland begynte i Vali den 1. mars.

EHiN har i den anledning intervjuet ham for å få innsikt i hans nye rolle og fokus på e-helsefeltet fremover.

 

– Hei Espen, du har fått deg en ny jobb i Vali. Hva gjør Vali innen e-helse?

- Vali har gjennom 15 år vokst organisk og har en strategi om jevn vekst og kompetansebygging innenfor e-helse. Dyktige ansatte er den viktigste verdien i selskapet og Vali leverer et bredt spekter av IT-tjenester innenfor rådgiving, prosjektledelse og arkitektur. Selskapet har ansatte med IT- og helsefaglig kompetanse, og har kapasitet til å bidra i alle prosjektets faser. Vi er til stede i de viktige og toneangivende prosjektene innen digitalisering av helsesektoren i Norge, og har blant annet sentrale roller i flere av prosjektene i sykehusene som bygges på Østlandet.

– Hva går din nye rolle ut på?

- Jeg er ansatt som arkitekt og vil gi råd innenfor blant annet informasjonsarkitektur, digitalisering og elektronisk samhandling.

– Du har hatt en lang karriere innen offentlig sektor, blant annet Direktoratet for e-helse og Helsedirektoratet. Tror du det blir annerledes i privat sektor?

-Helsesektoren og samfunnsoppdraget er det samme, noe som var viktig for meg. Det har vært svært spennende å jobbe innen strategiske områder og nasjonale satsinger såpass lenge. Enkelte ting kunne gått raskere i det offentlige, men grundig arbeid og god forankring er ofte bra og nødvendig.

- Nå skal jeg jobbe nærmere helsepersonells behov og ønsker. Jeg ser frem til å jobbe med spennende prosjekter og problemstillinger lokalt og regionalt. Å arbeide fokusert på ett oppdrag om gangen ser jeg også frem til, selv om jeg også liker å ha mange baller i luften samtidig.

– Hva vil være ditt fokus fremover når det gjelder e-helse?

- Jeg er opptatt av alle lag og dimensjoner av digital samhandling, og spesielt semantisk samhandlingsevne og informasjonsarkitektur.

Et godt søkelys på behov og anvendelser vil gjøre det lettere å komme frem til felles informasjonsmodeller, kodeverk og terminologi – og lage tjenester som er enkle å bruke, forvalte og nyskape på. Internasjonale standarder har en naturlig plass i verktøykassen.

– Kommer vi til å se deg og Vali på EHiN?

- Ja, Vali stiller med en flott gjeng! Mine gode kolleger og jeg ser frem til å møte alle de hyggelige folkene i sektoren vår igjen – for både sosialt og faglig påfyll.

Vali AS


Vali er et konsulentselskap der faglig dyktighet, engasjement og intern kultur skaper tilhørighet og fellesskap.

Grensen 13
0159 Oslo

Telefon: 22 42 51 00
E-post: post@vali.no

Personvernerklæring